Mer ny skit!

En fyklöver i undergång!

Idag fick jag hem ett litet paket från Record Heaven, bara CD den här gången men förhoppningsvis riktigt bra! CD är ju ett halvtrist format men samtidigt ack så praktiskt. Man förlorar ju hela charmen med LP’ns stora format, att varsamt lägga på en platta på spelaren och inte minst de små andningspauserna när det är dags att vända sida men samtidigt är det jävligt svårt att slänga på en LP i t.ex. bilen (även om sådana spelare också funnits, frågan är bara hur bra det var för skivorna, det lär väl ha gått ått ett rejält nåltryck…), något som talar till CD’ns fördel.

Doomshine – Thy Kingdoom Come

Lyssnade på Doomshine för bra många år sedan men de föll lite i glömska tills de för några år sedan släppte sin andra platta, vilken jag köpte. Helt ok var den och sedan har jag kollat lite löst efter debuten men inte hittat den fören nu. Jag minns den som bättre än uppföljaren så det blir spännande att se om den minnesbilden stämmer eller bara, i vanlig ordning, är förvanskad av tidens gång på vår saktmodiga färd mot graven…

Lord Vicar – Sign of Osiris

Hade såklart tänkt beställa den här redan när den kom, men av någon anledning blev det aldrig av och sedan ”försvann” den, till mitt stora förtret, från alla web-shoppar jag har för vana att besöka (Den fanns iofs. till ockerpris på CDON som import men det litar man ju halvdant på…). Jag vet inte om jag missade RH eller om den var slutsåld även där, glad blev jag i.a.f. när jag nu hittade den! Förhoppningsvis kommer den framöver även i en lika fet LP-version som den fenomenala debutplattan från detta doomens ”all star”- band (nåja)!

Minotauri – II

Blev sugen på att kolla upp detta finska band efter en snabb lyssning på Youtube. Det lät riktigt bra så då blev det en platta såklart! Risken finns att detta blir ett sådant band där man desperat söker med ljus och lykta efter första plattan…

Pilgrim – Misery Wizard

Även detta amerikanska doom-band är en relativt vit fläck på min karta. Jag hade egentligen tänkt köpa LP’n men den får vänta då bara standardversionen fanns på HR.

Jaja, nog om detta, i nästa post blir det en debut från ett riktigt klassiskt band!

Annonser
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: