The Funeral Orchestra – ODO 2008

The Funeral Orchestra - ODO

 

Spännande!

 

Orange och lilaröd, det är ännu snyggare i verkligheten.

Aftermath Music 2008 (ltd. 500ex)
The Funeral Orchestra:  Priest 1 – Sång, Gitarr / Priest 2 – Gitarr / Priest 3  – Trummor / Priest 4 – Bas
Låtlista:
 A: Pentagram Shock
B: Opium De Occulta / Drug Trance

Man kan väl knappast beskylla ODO för att skylta med en speciellt magnifik utsida? En riktigt tråkig förpackning rör det sig om här, ja hela paketet känns rätt fattig utan vare sig ”inner sleve” eller info/textblad. Skivan i sig är naturligtvis anskrämlig den med, med sin unika komposition med lila mot orange… Smakfult!

I tvär kontrast till det visuella bjuds det, som tur är, på ett audiellt innehåll utöver det vanliga. Det rör sig om 3 låtar (varav två ”riktiga”) Funeral Doom av yppersta kvalitet.

A-sidans ”Pentagram Shock” inleder med drömsk kyrkklocka (vad annars!) och ett ensamt drönarriff innan trummor och sång tillåts ackompanjera den svintunga monotona doominrättningen, som väl får ses som urtypisk för just Funeral Doom!

B-sidans ”Opium the Occulta” är betydligt mer varierad (eller i.a.f. mindre minimal…) och kan väl sägas snegla lite på The Funeral Orchestras ”syskonband” Runemagick om än fortfarande i Funeral Doom-tappning. Efter ett intro med diverse spel på de ljusare strängarna brakar det lös på riktigt och när frasen ”We are gathered within this anccient Church” är det naturligtvis så tufft och tungt att man baxnar! Detta är helt klart en av The Funerals Orchestras bästa låtar.

Avslutande ”Drug Trance” är just inte mycket mer än en avslutning och knappast mycket att orda om även om den fyller sin plats på skivan.

Plattan har ett för ändamålet helt underbart ljud, lite lagom dovt sådär och bidrar till den där ockulta känslan man inte kan annat än att älska!

Singeln är limiterad till 500ex och naturligtvis bör man göra sitt bästa för att komma över ett ex.  Mycket bättre än såhär blir det nämligen inte!

Nicklas och Co. Har tillråga på allt spelat in en riktigt läcker video till Opium De Occulta, vilken borde få det att vattnas i munnen på varje mörkermagiker som, likt mig i de glada tonåren, roade sig med midnattsmotsolsvandringar runt kyrkor  i syfte att locka fram Hin Onde.

 

Höjdarband, höjdarlåt, höjdarvideo!

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: